Kulttuuritalo vahvistaa toimintaansa

Kulttuuritalo / Tiedote 16.10.2019


Kulttuuritalo vahvistaa toimintaansa – reagoi Helsingin keskustasta väheneviin musiikkiklubeihin


Helsingin Kulttuuritalo vahvistaa toimintaansa ja suunnittelee uusia toimintamalleja konserteissa kävijöille ja konserttien järjestäjille. Kulttuuritalo ottaa jatkossa järjestääkseen aiempaa enemmän klubimuotoisia konsertteja ja kaavailee myös muutoksia vuokrausehtoihinsa.
 
– Olemme seuranneet uutisista, kuinka Helsingin keskustassa moni musiikkiklubi on joutumassa sulkemaan ovensa. Samalla monet niissä toteutetut konsertit ja esitykset ovat jatkossa vaarassa jäädä ilman uutta tapahtumapaikkaa, toteaa Kulttuuritalon toiminnanjohtaja Minna Nyman.
 
– Jotta Helsingin alueen tapahtumatoiminta ei kokisi mittavaa takaiskua useiden klubien loppumisen jälkeen, olemme suunnitelleet uudistuksia omaan toimintaamme. Toivotamme aiemmin klubeilla esiintyneet artistit entistäkin enemmän tervetulleiksi meille. Samalla kaavailemme parhaillaan kädenojennuksia tapahtumajärjestäjille, Nyman jatkaa.
 
Kulttuuritalossa on jo järjestetty suuri määrä konsertteja ja tapahtumia, joissa yleisö voi katsoa esityksiä klubien tapaan seisovassa katsomossa. Runsas vuosi sitten tällaisiin konsertteihin saatiin mukaan myös baaritiskit katsomoiden reunalle, jolloin klubitunnelma korostui entisestään. Nyt Kulttuuritalo haluaa lisätä tällaisten klubikonserttien tarjontaa ohjelmistossaan.
 
Parhaillaan Kulttuuritalo suunnittelee uudenlaista porrastettua hinnoittelumallia, joka huomioi tapahtuman yleisömäärän. Lisäksi tapahtumajärjestäjille suunnattuja palveluja parannetaan ja kehitetään yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
 
– Toivomme, että kaikkien uudistustemme myötä klubikeikat lisääntyvät entisestään Kulttuuritalossa.
 
Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo vihittiin käyttöön 1958, ja se on vetänyt salit täyteen konserttiväkeä ja rokkaavaa nuorisoa jo 1960-luvulta lähtien. Talolla on merkittävä asema niin suomalaisessa musiikinhistoriassa kuin myös suomalaisessa arkkitehtuurissa. Kulttuuritalossa ovat konsertoineet niin Queen, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Ella Fitzgerald, Frank Zappa kuin Lady Gaga.
 
LISÄTIEDOT:
Kulttuuritalo / Minna Nyman, minna.nyman@kulttuuritalo.fi, puh. 044 5566 190