Kulttuuritalo on tunnettu monipuolisesta ja korkeatasoisesta konsertti- ja viihdetarjonnastaan. Upea Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet konserteille ja lavalla on nähty kotimaisten huippuartistien lisäksi lukuisia kansainvälisiä artisteja ja maailmantähtiä.

Konserttitoiminnan ohella Aalto-sali soveltuu myös esimerkiksi suurille kokouksille, seminaareille, gaalatilaisuuksille ja muille tapahtumille.

Tunnelmaltaan ja akustiikaltaan ainutlaatuinen sali on muodoltaan kaareva ja takaosaan päin levenevä. Istumapaikkoja Aalto-salissa on yhteensä 1452 + 2 paikkaa liikuntarajoitteisille. Tasalattiaisessa alakatsomossa istumapaikkoja on 568 kpl ja nousevassa yläkatsomossa 884 kpl. Alakatsomon penkit voidaan tarvittaessa poistaa, jolloin lavan ja yläkatsomon väliin jää n. 500 m2 parkettilattiaa.

Esiintymislava on puolikaaren muotoinen ja takaosastaan kapeneva. Näyttämön etureunassa on esirippu, jolla tilaa voidaan jakaa. Peruskorjauksen yhteydessä salin teknistä varustelua on parannettu. Salin ns. miksauspaikat sijaitsevat nousevassa katsomossa salin keskellä. Aalto-salin sivussa, ikkunoiden takana ovat tarkkaamohuoneet.

Video-ohjaamot ja äänitystarkkaamot ovat yleisöltä piilossa. Rauhallisia huonetiloja voidaan käyttää myös tapahtuman tulkkien ja muiden toimihenkilöiden työ- ja oleskelutiloina, ja suora näköyhteys saliin säilyy.